Egg roll

Egg Roll ကေတာ့ ရွင္မင္း ကိုရီးယားကားေတြၾကည့္ရင္း သေဘာက်လို႔
receipe ရွာျပီး စမ္းထားတာပါ။ ၾကက္ဥေၾကာ္ပါပဲ၊ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့
ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နံနံပင္ ဒါမွမဟုတ္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ အဆာ
၂မ်ဴိး၊ ၃မ်ဴိးခန္႔ ထည့္နိုင္ပါတယ္။ နည္းနည္းစီ ထည့္မွသာ အဆာေတြ
မ်ားမသြားဘဲ ေၾကာ္တဲ့အခါမွ အဆင္ေျပပါတယ္။

Egg Roll အတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့

ၾကက္ဥ ၄ လုံး
ၾကက္သြန္နီ တစိတ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး တျခမ္း
ငရုပ္သီးစိမ္း
ဆီ
ဆားအနည္းငယ္  တို႔ပါပဲ။

ၾကက္ဥ မိမိတိုိ႔လိုသေလာက္ကို ပန္းကန္လုံးထဲမွာ ေသခ်ာေမႊေခါက္္ပါတယ္။
ျပီးလွ်င္ ဆား ၊ ၾကက္သြန္နီ စတဲ့ အဆာေတြထည့္ပါတယ္။ ၾကက္ဥေၾကာ္ေတာ့
မယ္ဆိုလွ်င္ ၊ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ။  ဆီ ပူလာလွ်င္
ေၾကာ္မယ့္ၾကက္ဥ တ၀က္ ခန္႔ အရင္ေလာင္းထည့္ပါတယ္၊ က်က္လာျပီဆိုလွ်င္
မီးအနည္းငယ္ေလွ်ာ့ျပီး အစြန္းတဘက္မွ ေနျပီး အသာအယာလိပ္ေပးပါ။ လိပ္
တဲ့ အခါမွာ ေယာက္မ ႏွင့္ ခက္ရင္း ကိုသုံးျပီး ေလးေထာင့္ ပုံစံ က်ေအာင္ ဖိျပီးလိပ္
ပါ။ ဒယ္အိုးတ၀က္ခန္႔ ေနရာလြတ္သြားလွ်င္ က်န္တဲ့ ၾကက္ဥေခါက္ထားတဲ့အရည္
ကိုျဖည္းျဖည္းစီေလာင္းထည့္ပါတယ္။ ၾကက္ဥရဲ႔ အစြန္းတဖက္ကိုေလးေထာင့္
က်ေအာင္ ျဖန္႔ထည့္ပါ။အေဟာင္းနဲ႔အသစ္ ဆက္သြားျပီး အသစ္က်က္လာတဲ့
အထိဆက္ေၾကာ္ေပးပါ။ အထက္ပါအတုိင္း ေလးေထာင့္က်ေအာင္ ဆက္လိပ္ပါတယ္။
ဒယ္အိုးမီးပိတ္လိုက္ျပီး ၾကက္ဥေၾကာ္ေအးလာတဲ့အထိေစာင့္ပါ။ ေအးလာလွ်င္
မိမိလိုသလို အထူခန္႔ ဓါးျဖင့္လွီးယူနုိင္ပါတယ္။

Egg roll မွာထမင္းဘူး ၊ ထမင္းခ်ဴိင့္ထည့္ရာတြင္ အျမင္လွသလို၊ စားရတာလဲအရသာ
ရွိလွပါတယ္။ Starter အေနနဲ႔ ေသာ္လည္းေကာင္း ၊ အဆာေျပအေနနဲ႔ ေသာ္လည္းေကာင္း
ေၾကာ္စားနိုင္ပါတယ္။

Egg Roll လုပ္နည္းကို ရွင္မင္းေရးတာ နားမလည္လွ်င္ ဒါမွမဟုတ္ လက္ေတြ႔ၾကည့္ခ်င္
လွ်င္ Maangchi you tube video မွာေလ့လာၾကည့္ရွဴနိုင္ပါတယ္။ ကိုးရီးယားအစား
အစာ မ်ားဟင္းလ်ာမ်ား ဆက္ျပဳတ္ခ်င္တယ္ဆိုလွ်င္လည္း Maangchi channel မွာ
ေလ့လာနုိင္ေၾကာင္းပါ။ Maangchi မွာ ရွင္မင္းရဲ ႔ ျမင္ဆရာ တဦးလဲျဖစ္ပါတယ္ရွင္။
Thanks Maangchi !! =)


10 comments:

Shinlay said...

ပညာယူသြားတယ္။ ၾကက္ဥနည္းသစ္ေတြအတြက္ ေက်ဇူးပါပဲ။

Yu Ya said...

မနက္ဖန္မွ လုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္။ အဟီး မေကာင္းရင္ေတာ့ ၿပန္ေရာ္ေပးရမယ္။ စတာေနာ္။

rose of sharon said...

လုပ္စားၾကည္႕အံုးမယ္

ဂ်ာမုန္းဒန္ said...

ေက်းဇူးပါရွင္။ အခုလိုေကာင္းေကာင္းေဖာ္ျပေပးလို႔ေလ။
လုပ္စားမယ္။ ဒီေန႔ပဲကြယ္

လုလု said...

ညီမေလးေရ ႕ ႕ ႕
မမလု အလည္လာသြားပါတယ္ေနာ္။ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးလည္း စားရင္းေပါ့။ မမက ေကာ္ဖီမၾကိဳက္ေတာ့ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ပဲ ျမည္းေတာ့မယ္ေနာ္။

မိုးေကာင္းသူ said...

ေနာက္က်သြားတယ္။ အလွပဲၾကည္႔တာေကာင္းမလားလုိ႔။ ႏွေမ်ာစရာႀကီး။

Sandakuu said...

ရွင္မင္းေရ.. ရိုးရိုးေၾကာ္ေပမယ့္ ဆန္းတာဘဲ..
ကိုးရီးယားကားေတြထဲမွာ ခဏခဏေတြ႔ဖူးတယ္.. အရသာရွိရွိကိုစားေနၾကတာ..တစ္ခါမွေတာ့မလုပ္စားျဖစ္ေသးဘူး

Shinlay said...

ဒီေန ့လက္စြမ္းျပလိုက္တယ္။ thomas ရဲ ့မွတ္ခ်က္က
ေကာင္းလိုက္တာတဲ့။ ပုဇြန္ေလး ေသးေသးလွီးထဲ့လိုက ္ေသးတယ္။ ၾကည့္လို ့လည္းလွ၊စားလို
့လည္း ေကာင္းတယ္။ Thanks

~PakKaramu~ said...

Pak Karamu reading your blog

Maribel Artaste said...

Hi!Great and interesting blog you have:) Come and visit my site too. http://motors.com.mm/?utm_campaign=mot_mm_lb_blog_martaste&utm_source=mot_lb_blog&utm_medium=lb_blog