မႏၱေလးျမီးရွည္

ခုတခါ SmokenSpice လာ ၊ ဘေလာ့ဂါမိတ္ေဆြမ်ားကို ခ်က္ေကၽြးခ်င္တာေလးက
မႏၱေလးျမီးရွည္ပါ။ သၾကၤန္ေရစိုျပီး ပင္ပန္းလာတဲ့ သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ပါ အထူး
စပါယ္ရွယ္ စီစဥ္ေပးထားပါတယ္။ ဒီ ခ်က္နည္းေလးကို People.com.mm ကေန သိရွိ
ျပီးခ်က္ျပဳတ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။

မႏၱေလးျမီးရွည္မွာ ပါ၀င္ေသာအရာမ်ားကေတာ့

နန္းလတ္
ၾကက္သား
ပဲတီပင္ေပါက္
ေကာ္မႈန္႔
ပဲငါးပိ
ဆီတို႔ဖူး
နံနံပင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငံျပာရည္
ၾကက္သားအမႈန္႔
ဆီ
ဂ်ဴံလုံးေၾကာ္ တို႔ပါပဲ။

အရင္ဦးဆုံး နန္းလတ္အဖတ္ ကို ျပဳတ္ပါတယ္။ ႏူးလာလွ်င္ ဖယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သားကိုလဲ ၾကက္သားမႈန္႔ ၊ ခ်င္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါတယ္။ ႏူးလာ
လွ်င္ အသားေတြ ႏႊင္ျပီး၊ အရိုးကိုၾကက္သားျပဳတ္ဟင္းရည္အိုးထဲ ျပန္ထည့္ပါတယ္။
သံပုရာသီးအနည္းငယ္၊ ဆား နဲ႔ ၾကက္သြန္ျမိတ္နည္းနည္းထည့္ျပီးဟင္းရည္ခ်က္
ပါတယ္။ ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေဆးျပီး ေရေႏြးမွာ ခဏတာ စိမ္ထားလုိက္ပါ။ ဆီတို႔ဖူး
ကိုလဲ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေခ်ထားပါ။  အိုးအငယ္တခုထဲမွာေတာ့ ေကာ္မႈန္႔
ကို ေရေဖ်ာ္ျပီး မီးအနည္းငယ္နဲ႔ မျပစ္မက်ဲအေနအထားက်ဴိလုိက္ပါ။ ဆီက်က္ကို
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္၊ ငရုပ္သီးဆီက်က္ခ်က္ထားပါ။ အိုးတခုထဲတြင္လဲ ဂ်ဴံလုံးကေလး
မ်ားကိုေၾကာ္ပါ။ စားရမည့္အမယ္မ်ားအားလုံးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆိုလွ်င္ မႏၱေလးျမီးရွည္
စားသုံးဖို႔ျပင္ဆင္ႏိုင္ပါျပီ။

မိမိစားမည္းပန္းကန္ထဲသို႔ နန္းလတ္ဖတ္တေယာက္စာ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ၾကက္သား၊ ဆီတို႔ဖူး
ေဖ်ာ္ရည္ ၂စြန္း၊ ပဲငပိအနည္းငယ္၊ ဆီက်က္ ၂မ်ဴိး၊ ငံျပာရည္၊ နံနံပင္၊ ေကာ္ရည္ခဲ ႏွင့္
ဂ်ဴံလုံးေၾကာ္တုိ႔ ထည့္ပါ။ ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ အခ်ဴိမႈန္႔ ထည့္ျပီး အရသာအဆင္ေျပသလို
သုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။ မႏၱေလးျမီးရွည္ကို ရွမ္းခ်ဥ္  ၊ၾကက္ျပဳတ္ဟင္းရည္ပူပူတုိ႔ႏွင့္ တြဲဖက္
သုံးေဆာင္ႏုိင္ပါေၾကာင္း။

 
 

3 comments:

Nu Thwe said...

ဦးဦးဖ်ားဖ်ား စားသြားၿပီ။ ေက်းဇူးတင္တဲ႔ အေနနဲ႔ ေရေမႊးေရနဲ႔ ေလာင္းသြားတယ္ း)

မိုးေကာင္းသူ said...

မန္းေလး ၿမီးရွည္ဆုိ အရမ္းႀကိဳက္။ ဂ်ဳံလုံးဘယ္လုိ ေၾကာ္ရမလဲဟင္။ မေၾကာ္တတ္လုိ႔ပါ။

စႏၵကူး said...

ၿမီးရွည္ၿဖစ္ၿဖစ္ၿမီးတိုၿဖစ္ၿဖစ္..စားတယ္ကြာ..
ရွင္မင္းဘာမွမခ်က္ေၾကြးတာၾကာပီ...
ဂ်ံဳလံုးကဘာမ်ားပါလိမ့္...