အာျပဲေျခာက္ဟင္း

အိမ္မွာ ဟင္းမရွိလို႔ ဘာခ်က္ရမွန္းမသိျဖစ္တုိင္း၊ ငါးေျခာက္လို အေျခာက္အျခမ္းေလး
ေတြ ေဆာင္ထားတာ အဆင္ေျပလွပါတယ္။ ရွင္မင္းဆီမွာေတာ့ အာျပဲေျခာက္ အနည္း
ငယ္ရွိေနတာမို႔ တေလာက ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ တခ်ဴိ ႔ အာျပဲေျခာက္ေတြကဆားငံတတ္
ပါတယ္၊ တခ်ဴိ ႔ကေတာ့ အခ်ဴိပါ ဆားသိပ္မပါ ပါဘူး။ အာျပဲေျခာက္ကို မခ်က္ခင္ မိနစ္ ၂၀
ကေန ၃၀ ေရစိမ္လုိက္ပါတယ္။ ဆားအရမ္းငံတဲ့ အာျပဲေျခာက္ဆိုရင္ နည္းနည္းၾကာ
ၾကာေလးစိမ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

အာျပဲေျခာက္ဟင္းခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုလွ်င္ လိုအပ္တဲ့ အရာမ်ားကေတာ့

အာျပဲေျခာက္
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔
ဆား သို႔မဟုတ္ ငံျပာရည္ (အေပါ့အငံျမည္းျပီးမွထည့္ပါတယ္။)
ငရုတ္သီးစိမ္း
နႏြင္း
နံနံပင္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး တို႔ပါပဲ။


ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တို႔ကို ေသးေသးေလးေတြလွီးထားပါတယ္။
အခ်ိန္ရရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ကို ေထာင္းတာ ဒါမွမဟုတ္ ၾကိတ္တာ ျပဳလုပ္ႏုိင္ပါတယ္။
ဆီ တည္ထားတဲ့ ဒယ္အုိးမွာ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၊ ၾကက္သြန္နီ နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ
တုိ႔ကို ဆီသပ္ပါတယ္။ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းျပီး အနံ႔ေမႊးလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ပါတယ္။

အနံ႔ ေမႊးလာလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါတယ္၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ ပါထည့္ ဆီသပ္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးမ်ား ႏြမ္းလာျပီး ၊ လိပ္လာတာနဲ႔ ေရစစ္ထားတဲ့ အာျပဲေျခာက္ကို
ထည့္ပါ။ အာျပဲေျခာက္ကို မိမိလိုသလို အရြယ္ညွပ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ရွင္မင္းကေတာ့
၂လက္မ သာသာေလးေတြ ညွပ္ထားပါတယ္။ အာျပဲေျခာက္  ႏူးလာတဲ့အထိ ေရအနည္း
ငယ္ထည့္ထည့္ျပီးခ်က္ေပးပါတယ္။

ႏူးလာလွ်င္ အသင့္ျပင္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္း သုံးေတာင့္ ေလာက္နဲ႔၊ နံနံပင္အနည္းငယ္
အုပ္လုိက္ပါတယ္။  ရွင္မင္းကေတာ့ နံနံပင္မရွိလို႔မအုပ္လိုက္ရပါဘူး။ ဟင္းအိုးမခ်မီွ အေပါ့
အငံျမည္းျပီး၊ ဆား ဒါမွမဟုတ္ ငံျပာရည္ လိုသလိုထည့္ပါ။ထမင္းပူပူေႏြးေႏြးေလးနဲ႔ အာျပဲေျခာက္ဟင္းေလးနဲ႔တင္ ထမင္းတနပ္ျပည့္စုံသြားသလိုပါပဲ။

 
 

3 comments:

ThuHninSee said...

မေန႔က ေၾကာ္စားျဖစ္တယ္။ အိမ္ျပင္မွာ ထြက္ေၿကာ္တာေတာင္ အနံ႔က ထြက္တယ္။ ဆီပူပူမွာပစ္ထည္႔ၿပီးအဖုံးပိတ္ေၾကာ္တာ။
အိမ္နီးခ်င္းဘယ္ေတာ႔ ေအာ္မလဲမသိဘူး။
တတ္ႏို္ငဘူး စားခ်င္တာကုိး။

Shinmin said...

ဟီးးဟီး
ရွင္မင္းလဲ အဲဒီေန့ကခ်က္ျပီး၊ အိမ္ကတေယာက္က
လာေမးတယ္။ အိမ္မွာအပုပ္နံ႔လိုလိုဘာလိုလုိရေန
တယ္ဆိုလား။ ကိုယ့္မွာ နင္သြားတာပဲ။ ရွင္းျပလိုက္
ရတယ္ ငါးေျခာက္ခ်က္ထားလို႔လို။

nyimuyar said...

wow, it looks nice :D :P